طرز تهیه سس کچاپ
در ادامه پوره گوجه فرنگی را صاف می کنیم و شکر را به همراه پودر سیر، نمک، ادویه کاری و سرکه به پوره گوجه فرنگی صاف شده اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. حالا سس را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و به صورت متداوم هم می زنیم تا سس کچاپ به غلظت مورد نظرمان برسد، سپس اجازه می دهیم سس در دمای محیط خنک شود. سس کچاپ یکی از انواع سس های پرطرفدار است که به عنوان یک سس بین المللی در سراسر جهان شناخته می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید. توصیه می شود این سس را به صورت کم درست کنید، البته اگر تمایل دارید مقدار بیشتری سس درست کنید حتما آنرا در فریزر نگهداری کنید تا خراب نشود.
پس از کمی تفت دادن درب تابه را می گذاریم تا گوجه فرنگی آب بیندازد و کاملا بپزد، سپس قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. اگر بخواهیم سس کچاپ را در یخچال نگهداری کنیم، در شرایط مناسب و درون ظرف درب بسته می توانیم این سس را بین ۲ تا ۳ هفته نگهداری کنیم. برای تهیه سس گوجه فرنگی کچاپ ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه روغن زیتون تفت می دهیم تا پیاز شفاف و نرم شود. نکته مهم در مورد گوجه فرنگی برای سس کچاپ این است که حتما از گوجه فرنگی های با کیفیت رسیده و کاملا قرمز استفاده شود. توجه داشته باشید نیاز نیست که پیاز طلایی و کاراملی شود، فقط باید در حدی پیاز را تفت دهیم که کاملا نرم و شفاف شود.
در مرحله بعدی پوست گوجه فرنگی ها را می گیریم و به صورت ریز خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم. البته برای مدت بیشتر می توانیم هر وعده مصرف را درون یک کیسه فریزر قرار دهیم و فریز کنیم. پس از اینکه مخلوط گوجه فرنگی و پیاز کمی سرد شد آنرا داخل میکسر یا مخلوط کن می ریزیم. در مرحله بعدی نشاسته ذرت را در آب سرد حل می کنیم و به دیگر مواد اضافه می کنیم. در پایان سس کچاپ را داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و در یخچال نگهداری می کنیم.
طرز تهیه سس گوجهفرنگی در خانه | فوت و فن خوشمزه شدن سس کچاپ
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری گوجه فرنگی: ۱۰ عدد سرکه سفید یا بالزلمیک: ۳ قاشق غذاخوری سیر: ۶ حبه نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه فلفل سفید و انواع ادویههای دلخواه: به میزان دلخواه. سپس گوجه فرنگیها را به ۴ قسمت تقسیم کنید و به همراه ۴ حبه سیر آنها را در درون قابلمه بریزید و سپس قابلمه را به مدت ۱۵ دقیقه بر روی گاز با حرارت پایین قرار دهید و در قابلمه را ببندید. به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سس گوجهفرنگی از آن چاشنیهایی است که در هر خانهای پیدا میشود و پیوندی که با غذاهای فستفودی دارد، جدانشدنی است. سپس داخل قابلمهای مناسب مقداری آب بریزید و بعد از این که آب به دمای جوش رسید گوجهها را در درون قابلمه به مدت ۵ دقیقه قرار دهید.
به همین دلیل هم است که علاقه زیادی به این سس وجود دارد؛ اما به هرحال هر محصول کارخانهای به دلیل افزودنیهایش ضررهایی هم دارد. بعد از ۱۵ دقیقه گوجه فرنگیها را از قابلمه به صافی مناسبی بریزید و با کمک پشت قاشق گوجهها را فشار دهید تا آب آنها خارج شود. بعد از مدت ذکر شده گوجهها را از درون قابلمه بیرون آورید و بعد از اینکه گوجهها خنک شدند پوست آنها را بگیرید. سپس آب گوجه فرنگی صاف شده را داخل قابلمه تمیزی بریزید و دوباره قابلمه را بر روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید. برای تهیه سس گوجه فرنگی در منزل لازم است ابتدا گوجه فرنگیها را از سمت پایین به صورت به شکل + برش دهید.
بعد از چند دقیقه روغن زیتون و سرکه و فلفل سایه و نمک و هر نوع ادویه دلخواهی را به سس اضافه کنید. میتوانید دو حبه سیر نیز به آب گوجهها اضافه کنید تا سس کچاپ شما عطر و طعم بهتری داشته باشد. چه بهتر که وقتی از یک محصول خوراکی زیاد استفاده میکنیم، خودمان در خانه آن را تهیه کنیم. سس گوجهفرنگی را هم میتوانید به راحتی در خانه تهیه کنید و از آن لذت ببرید. بعد از این که سس به غلظت مناسبی رسید آن را از روی شعله گاز بردارید.
سس گوجه فرنگی خانگی
به کار بردن گوجه فرنگی های کپک زده که مقادیر بالایی قارچ و باکتری به همراه خود دارند می تواند در درازمدت سیستم گوارشی را تحریک کند؛ به همین خاطر اگر به فکر سلامت خود هستید، روش تهیه سس های خانگی را یاد بگیرید. روی پوست گوجه فرنگی ها را با نوک چاقو به شکل مثبت (+) برش بزنید و در ظرفی حاوی آب جوش بریزید طوری که روی گوجه فرنگی ها کاملاً با آب جوش پوشیده شود. برای نگه داری طولانی مدت سس خانگی، می توانید آن را در ظرف های کوچکی بسته بندی کنید و به مدت 3 ماه در یخچال نگه داری کنید. بگذارید 5 دقیقه بماند سپس آبکش کنید و در ظرفی حاوی آب و یخ بریزید(روش بلانچ کردن) سپس پوست گوجه فرنگی را به راحتی جدا کنید.
بسته به ذائقه خود، می توانید طعم دهنده هایی مانند پودر سیر، پودر پیاز، فلفل قرمز یا سبزیجات معطر به سس اضافه کنید. گوجه فرنگی ها و پیاز را در قابلمه ای، روی حرارت ملایم بریزید تا بپزند و نرم شوند سپس آن ها را از صافی رد کنید. گوجه فرنگی هایی که قطر گوشت آن ها بیشتر است، مناسب ترین نوع گوجه فرنگی برای تهیه سس و رب است. برای سس رقیق، حدود 45 دقیقه زمان مناسب است؛ اما برای تهیه سس های غلیظ تر حدود 90 دقیقه زمان نیاز است. برای تهیه سس، از گوجه فرنگی های قرمز و رسیده تابستانی که آبدار و خوش طعم هستند استفاده کنید.
پس از این مدت، سس را در ظرف شیشه ای استریل شده بریزید و بگذارید سرد شود سپس در ظرف را ببندید. سرکه سفید، رب گوجه فرنگی، پودر سیر، نمک، شکر و فلفل سیاه را به آن اضافه و مخلوط کنید. دانه های گوجه فرنگی را جدا کنید و گوشت آن را به صورت مکعبی درشت خرد کنید. مجدداً به مدت تقریباً 70 تا 90 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود. یکی از مشکلات سس های آماده صنعتی استفاده از مواد اولیه نامرغوب است. این سس را می توان تا یک هفته در یخچال نگه داری کرد.
طرز تهیه سس گوجه فرنگی به صورت گام به گام
دستورالعملی که در ادامه مشاهده خواهید کرد، از ابتدایی ترین و کلاسیک ترین طررز تهیه سس گوجه فرنگی می باشد که با پیاز، هویج و کرفس پخته شده در مقداری روغن زیتون شروع می شود و سپس به آن سیر، گوجه فرنگی و چاشنی های دیگر اضافه می شود. در واقع این دستورالعمل به صورت پایه می باشد و شما این اختیار را دارید که آن را با خلاقیت خودتان مجددا طراحی کنید. در این مطلب طرز تهیه سس گوجه فرنگی بسیار خوش طعمی را به شما آموزش می دهیم تا از این پس خودتان آن را تهیه کنید. یک سس گوجه فرنگی خوب، پایه و اساس بسیاری از غذاها مانند پیتزا، ماکارونی، مرغ و ماهی و… است. البته این سس را می توانید با قارچ، سوسیس، زیتون و انواع سبزیجات مورد علاقه خود تهیه کنید.
طرز تهیه سس گوجه فرنگی خانگی ساده و فیلم طرز تهیه سس گوجه فرنگی
شاید با خودتون بگید که سس گوجه فرنکی یا همون کچاپ رو که میشه خیلی راحت به صورت آماده خرید، اما اگه یه بار سس گوجه فرنگی خانگی رو درست کنید و عطر و طعم سس کچاپ خانگی رو امتحان کنید، به احتمال خیلی زیاد نظرتون عوض میشه. وقتی که سس سرد شد، دوباره سس گوجه فرنگی رو داخل مخلوط کن یا غذاساز میکس کنید و سپس از ضافی رد کنید تا دونههای گوجه فرنگی جدا بشن. وقتی که سس گوجه فرنگی به غلظت و قوام مناسب رسید، شعله رو خاموش کنید و آویشن رو اضافه کنید و اجازه بدید که سس گوجه فرنگی سرد بشه. سپس گوجه فرنگیها رو به چهار قسمت تقسیم کنید و داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و خوب میکس کنید تا تکهی درشتی داخلش نمونه.
یه قابلمه روی حرارت بذارید و روغن زیتون رو داخل قابلمه بریزید و سیر و پیاز خرد شده رو هم اضافه کنید و کمی تفت بدید. حرارت رو روی متوسط تنظیم کنید و سس گوجه فرنگی رو مدام هم بزنید تا آب گوجه فرنگی کشیده شه و سس به غلظت مناسب برسه. سپس به ترتیب سرکه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و نمک رو هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا لا هم مخلوط بشن. در آخر که سس گوجه فرنگی خانگی آماده شد، سس رو داخل شیشه خشک و تمیز بریزید. در ادامه به صورت مرحله به مرحله با طرز تهیه سس کچاپ خونگی آشنا میشید.
طرز تهیه سس گوجه فرنگی (کچاپ) با بهترین روش
سس مایونز و سس گوجه فرنگی و سس بشامل از انواع سس های بی نظیر با طعم متفاوت می باشند که بهتر است این نوع سس ها را در منزل تهیه کنید تا با رعایت کردن نکات بهداشتی در طرز تهیه این سس ها از سالم بودن آن ها مطمئن شوید. برای تهیه این سس خوشمزه با استفاده از رب، در ابتدا لازم است تا مقداری کره را داخل ظرف مناسب قرار داده و بر روی حرارت بگذارید تا گرم شود، سپس رب گوجه فرنگی، آرد و مقداری نمک و فلفل را به ان اضافه کنید و تفت دهید. سپس آب گوجه فرنگی صاف شده در درون قابلمه تمیزی بریزید و دوباره قابلمه را بر روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید می توانید دو حبه سیر نیز به آب گوجه ها اضافه کنید تا سس کچاپ شما عطر و طعم بهتری داشته باشد.
روغن زیتون : ۳ قاشق غذاخوری گوجه فرنگی : ۱۰ عدد سرکه سفید یا بالزلمیک : ۳ قاشق غذاخوری سیر : ۶ حبه نمک و فلفل سیاه : به میزان دلخواه فلفل سفید و انواع ادویه های دلخواه : به میزان دلخواه. سپس گوجه فرنگی ها را به ۴ قسمت تقسیم کنید و به همراه ۴ حبه سیر آن ها را در درون قابلمه بریزید و سپس قابلمه را به مدت ۱۵ دقیقه بر روی گاز با حرارت پایین قرار دهید و درب قابلمه را ببندید. در مرحله آخر از طرز تهیه سس گوجه فرنگی با رب، آبلیمو را اضافه کرده و بعد از غلیظ شدن مخلوط آماده شده، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود، سپس درون ظرفی مناسب بریزید. در مرحله بعدی روش تهیه سس کچاپ بعد از ۱۵ دقیقه گوجه فرنگی ها را از درون قابلمه در درون صافی مناسبی بریزید و با کمک پشت قاشق گوجه ها را فشار دهید تا آب آن ها خارج شود.
در ادامه این مطلب شما را با روشی دیگر از تهیه سس گوجه فرنگی آشنا می کنیم، این روش نیز مشابه دستور قبلی بوده و به جای گوجه فرنگی در ترکیب سس از رب استفاده می کنیم. حال می توانید این سس گوجه فرنگی خوشمزه که در منزل و به صورت بهداشتی تهیه کرده اید را به عنوان چاشنی برای غذا های مختلف استفاده کنید و لذت ببرید. سس گوجه فرنگی که به سس کچاپ نیز معروف است در هنگام سرو انواع فست فودها مورد استفاده قرار می گیرد و شما این نوع سس را در منزل تهیه کنید. بعد از سرخ شدن رب و گرفتن بوی خامی آرد می توانید مقداری آب به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد با هم به جوش آیند و غلیظ شود.
طرز تهیه سس کچاپ خانگی ساده با رنگ و طعم عالی
یک روش بسیار ساده که دختر عموی عزیزم به من یاد داد این بود که اونا گوجه ها را که شستند به مغازه هایی که دستگاه آبلیمو/آبغوره گیری دارند می برند و آبش را می گیرند و آبش را روی حرارت می گذارند. مواد لازم برای تهیه سس کچاپ خانگی گوجه فرنگی6 کیلو گرمسرکه2 لیترشکر750 گرمفلفل قرمز1 قاشق چایخوریسیر250 گرمزعفران5 گرمآماده سازی: 15 دقیقه زمان پخت: 15 دقیقه مجموع زمان پخت: 30 دقیقه. در قدیم روی رب ها روغن جامد آب شده می ریختند که روی هر شیشه ۲ -۳ قاشق روغن ریخته چون جامد است بعد از سرد شدن سفت می شود مانند یک لایه محافظه و جلوگیری می کند از نفوذ هوا و خراب شدن. سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در ادامه دستور تهیه اون تقدیمتون می کنم، خوشرنگ و خوشمزه هست و اگه با دقت و خوب تهیه کنین از سس هایی که از خارج کشور میارن هم به مراتب بهتر میشه.
این سس گوجه رو بهتره توی تابستون و ماه های وفور گوجه فرنگی مثلا مرداد یا اوایل شهریور درست کنین، چون هم فراوونه و هم ارزون ، ضمن اینکه طعمش هم از زمان های دیگه بهتره. ضمن اینکه این سس کچاپ سالم و بدون مواد افزودنی و زائد و رنگ و روغن و هر ماده دیگه ایه که توی سس های بازاری می ریزن که شاید در یک بطری سس یک قاشق هم گوجه فرنگی نباشه. در ادامه بخوانید: طرز تهیه سس مایونز خانگی با کیفیت عالی مثل بازاری سس مایونز خانگی فاقد مواد افزودنی و سالم تر از نمونه های بازاری است. ابتدا قدر نمک (نمک دریا ) روی سس یا ربتان پاشیده بعد روغن جامد آب شده می ریزیم وقتی روغن جامد شد درب ظرف را بسته در جای خنک نگه می داریم.
نه وقت زیادی می گیره و نه هزینه زیادی داره و البته تمام پاییز و زمستون سس دارید فراووون و می تونین با خیال راحت نوش جان کنید. در ادامه بخوانید: طرز تهیه سس انار خانگی با 6 دستور [فیلم] سس انار یه سس خوشمزه و خوش رنگ است که غذا را بسیار لذیذ می …. دستور تهیه این سس کچاپ را از یک کتاب قدیمی ( طباخی کدبانو) که بابام از تبریز برای مامانم خریده بود می زارم. گوجه فرنگی های قرمز رسیده را شسته و له کنید در دیگ مس سفید کرده یا در لعابی بار کنید تا بپزد. پوست و تخمش را گرفته تمام آب صاف شده گوجه را روی آتش بگذارید بجوشد و آبش کار رود. رب هم مثل این درست می شود فقط ادویه ها و سرکه و شکر حذف شده و غلیظ تر خواهد بود.
۳ روش عالی برای درست کردن سس گوجه با رب و گوجه تازه
سس گوجه در خیلی از غذاها استفاده میشه و خیلی هم پرطرفداره، بخصوص در انواع غذاهای ساندوچی، پیتزا، انواع پاستا و ماکارونی، پس چه بهتر که خودمون در خانه سس قرمز درست کنیم تا هم سالم و بدون مواد نگهدارنده باشد و هم مقرون به صرفه؛ به همین منظور براتون ۳ دستور متفاوت و عالی برای درست کردن سس گوجه فرنگی با رب و همچنین با گوجه تازه می نویسم تا هر وقت دوست داشتید خودتون بهترین سس گوجه یا همان کچاپ رو در خانه درست کنید. در این دستور برای درست کردن سس گوجه از رب استفاده می شود به همین دلیل خیلی سریع آماده شده و هروقت نیاز به سس کچاپ داشتید، در زمان خیلی کوتاه می توانید این سس خوشمزه و خوش عطر رو تهیه کنید.
توجه: اگر دوست دارید سس گوجه ای که درست می کنید، خیلی صاف و یکدست شود آب گوجه را بعد از اینکه صافی کردید، از یک پارچه توری نخی عبور دهید و محکم فشار دهید تا تنها آب گوجه از پارچه عبور کند. اگر شما هم دستور دیگری برای درست کردن سس گوجه فرنگی دارید یا رازی برای خوشمزه تر شدن سس کچاپ خانگی می دانید، لطفاً تجربه خودتون رو برای همه به اشتراک بگذارید. ۳- بعد از یک دقیقه که بخار از مواد بلند شد، ۲ قاشق غذا خوری آبلیمو، آویشن و پودر سیر را هم اضافه می کنیم و می گذاریم دوباره مواد شروع به جوشیدن کند. همانطور که در تیتر می بینید، این سس قرمز بدون سرکه درست می شود به دلیل سبزیجاتی که در اون استفاده شده حداکثر تا ۱۰ روز در یخچال قابل نگهداری است.
نشانه رسیدن سس و به غلظت افتادن آن اینه که: اگر یک کمی از آن ته بشقاب بریزید و کمی بشقاب را خم کنید، اطراف سس نباید حات آبکی باشد باید یکدست باشد. ۵- به آب گوجه، نصف فنجان سرکه، فلفل سیاه و قرمز، شکر، پودر زنجبیل و آویشن اضافه کنید، بهم بزنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. من با دستور اول سس گوجه رو درست کردم در مورد طعمش و عطرش باید بگم خیلی عالیه و واقعاً طعم سسهایی رو میده که تو ساندویچی ها می خوریم. ۶- وقتی سس گوجه ما سرد شد، آن را در ظرف شیشهای یا مخصوص سس می ریزیم و در یخچال تا مدت طولانی بیشتر از یک سال قابل نگه داشتن است. اگر دوست دارید یک سس کچاپ تازهی تازه با گوجه فرنگی درست کنید، این دستور عالیه و درنهایت یک سس خیلی خوشمزه خواهید داشت.
سس پاستا : سس گوجه فرنگی خامه ای
خامه ½ پیمانه سس گوجه فرنگی 2 پیمانه ریحان یا جعفری تازه ساتوری شده 2 قاشق غذاخوری نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز به میزان لازم. با سس پاستا ی گوجه فرنگی خامه ای که بسیار خوشمزه و خوشرنگ است، می توانید در کمترین زمان یک پاستای متفاوت درست کنید. طرز تهیه: خامه را با سس گوجه فرنگی مخلوط می کنیم و آن را داخل یک قابلمه و روی حرارت می گذاریم. مواقعی که زمان کمی برای آشپزی دارید از این سس برای یک پاستای خوشمزه و سریع استفاده کنید. سس گوجه فرنگی خامه ای را آماده کنید و داخل ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. مواد را مخلوط کرده و سپس سس را روی پاستای پخته و آماده می ریزیم و سرو می کنیم.
این سس پاستا 15 دقیقه ای آماده می شود و به همراه پاستا برای 4 نفر کفایت می کند. آن را با کمی نمک و فلفل مزه دار کرده و سبزی مورد نظر را داخل آن می ریزیم.
- ۰۰/۱۰/۰۸