بررسی مواد رادیواکتیو سنگین رادون و رادیوم در رودها و آب شرب منطقه رامسر به وسیله دستگاه PRASSI
نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1. بررسی مواد رادیواکتیو سنگین رادون و رادیوم در رودها و آب شرب منطقه رامسر به وسیله دستگاه PRASSI. بررسی مواد رادیواکتیو سنگین رادون و رادیوم در رودها و آب شرب منطقه رامسر به وسیله دستگاه PRASSI. بررسی مواد رادیواکتیو سنگین رادون و رادیوم در رودها و آب شرب منطقه رامسر به وسیله دستگاه PRASSI.
ارزیابی میزان پرتوزایی رادون-222 و رادیوم-226 در آب های معدنی وآشامیدنی شهرستان سرعین
نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1. ارزیابی میزان پرتوزایی رادون-222 و رادیوم-226 در آب های معدنی وآشامیدنی شهرستان سرعین. ارزیابی میزان پرتوزایی رادون-222 و رادیوم-226 در آب های معدنی وآشامیدنی شهرستان سرعین. ارزیابی میزان پرتوزایی رادون-222 و رادیوم-226 در آب های معدنی وآشامیدنی شهرستان سرعین. جباری شیوا، سلیمی بهرام، بهرامی سامانی علی، شیروانی آرانی سیمیندخت.
آشنایی با گاز رادون Radon از اثرات بهداشتی تا منابع ،روشهای اندازه گیری و کنترل
اگر کارشناس بهداشت در هرکدام از گرایش ها هستید حتما گاز رادون رو میشناسید و یا حداقل به گوشتون خورده و اگر مهندسی بهداشت محیط و یا حرفه ای باشید که مطمئنا باهاش آشنا هستید حالا با رشته های مرتبط همچون فیزیک هسته ای و … کاری نداریم !! خب پس به عنوان یک کارشناس بهداشت باید در رابطه با گاز رادون اطلاعات بیشتری داشته باشیم ، این ساده ترین دلیل برای کسب اطلاع در رابطه با گاز رادون برای یک کارشناس بهداشت هست. باید بدانیم که رادون دومین عامل ایجاد کننده سرطان ریه در انسان بعد از سیگار است، بدانیم که این گاز در منازل ما به مقادیر متفاوت وجود دارد، وقتی عاملی به طور مستقیم با سلامتی افراد خانواده و جامعه مرتبط است، مسلماً دیگر یک کارشناس بهداشت نمیتواند دست روی دست بگذارد و بی اطلاع از این آلاینده باشد و نسبت به آگاه کردن دیگران نیز کوتاهی کند.
هر یک از این تستها می تواند به طور دقیق مقدار رادون را اندازه گیری کند، اگر چه در بعضی از اندازه گیریها تغییراتی به چشم می خورد که میتواند ناشی از زمانهای مختلف اندازه گیری، تغییر در شرایط محیطی (باز شدن پنجره ها و …) باشد که این تغییرات در غلظت رادون طبیعی است. ( مخصوصاٌ وقتی سطح رادون بالا باشد) برای ایجاد یک مکان با سطح رادون قابل قبول نیاز به بکار گیری افراد متبحر و متخصص در این حرفه می باشد اگر چه در بسیاری از موارد صاحبان خانه ها می توانند با اقدامات اولیه و کم هزینه کمک شایانی به کاهش سطح رادون در خانه های خود بنمایند. رادون موجود در خاک بتدریج در زیر ساختمان تجمع مینماید و فشار آن بالا می رود و چون فشار هوا در داخل ساختمان معمولا کمتر فشار در داخل خاک است باعث می شود که رادون موجود در خاک از طریق کف و دیوارها به داخل ساختمان منتقل شده و مقدار آن زیاد شود.
رادون از طریق خاک ، معادن فسفات، واپاشی اورانیم و احتراق زغال وارد طبیعت میشود و به آسانی قابلیت انحلال در آب را دارد که توسط تجهیزات خاصی و با اندازه گیریهای مستمر میتوان اطلاعات لازم در مورد پارامترهای ژئوتکنیکی را بدست آورد. همچنین طبق گزارش کمیته علمی اثرات پرتوهای اتمی سازمان ملل(UNSCEAR 1977) بطور متوسط نیمی از پرتوگیری (معادل دز مؤثر) سالانه مردم در مناطقی که از نظر پرتوزائی عادی هستند ناشی از رادون و دختران آن است(year/mSv 2). هدف از این مطالعه، مقایسه سرعت نسبی واپاشی و سرعت نفوذ و نشر گاز رادون به داخل فضاهای بسته و معادن و همچنین ارائه روشهایی جهت کنترل و کاهش تراکم این گاز در محیط های سرپوشیده کار و زندگی میباشد.
گاز رادون و اثرات زیست محیطی آن
دفتر مرکزی انتشارات بوم سازه (سیویلیکا): تهران، بزرگراه جلال آل احمد، بین خیابان کارگر و بزرگراه چمران، کوچه پروانه، پلاک ۴، ساختمان چمران، طبقه ۴، واحد ۳۱. تمامی خدمات پایگاه سیویلیکا ، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است. تلفن: ۸۸۰۰۸۰۴۴ ، ۸۸۳۳۵۴۵۰ ، ۸۸۳۳۵۴۵۱ ، ۸۸۳۳۵۴۵۲ - کد پستی: ۱۴۳۹۹۱۴۱۵۳.
چرا باید میزان گاز رادون در منزل خود را بدانیم
استفاده از غشاهای پلاستیکی در زیر فونداسیون به هنگام احداث ساختمان، اصلاح و بهبود سیستم تهویه محیطهای بسته به خصوص افزایش تهویه در سطوح پایین و کف ساختمانها، عایق بندی و پرکردن شکاف دیوارها و کف ساختمان نسبت به ورود گاز رادون، استفاده از چاهک رادون در زیر کف ساختمان جهت هدایت مستقیم گاز رادون به بیرون، نصب یک سیستم تنظیم فشارمثبت جهت افزایش فشار هوای داخل ساختمان نسبت به نفوذ گاز رادون و کاهش تاثیر تقلیل فشار هوا در ساختمان، استفاده از مخلوط بتنی با چگالی بالا و همچنین بلوکهای بنایی فشرده به جای بلوکهای توخالی و آنالیز رادیواکتیوی مصالح ساختمانی قبل از استفاده از مهمترین راه های کاهش غلظت این گاز در محل سکونت است.
همین حالا مشورت کنید: در صورتیکه این مقاله بیماری یا مشکل خاصی را شرح داده است میتوانید با نویسنده آن که بیشترین اطلاعات ارتوپدی در همین زمینه را دارد مشورت کنید. این گاز میتواند از راه آب چاه هم وارد محیط زندگی ما شود و استحمام با آب چاه هایی که این گاز را در خود محلول دارند میتواند موجب استنشاق این گار و بروز سرطان شود. تنها راه پیشگیری اینست که میزان این گاز را در خانه خود اندازه گیری کرده و اگر بالا بود اقداماتی را انجام دهیم تا غلظت آن را در محیط زندگی خود کم کنیم. اورانیوم به مقادیر بسیار کم در خاک و سنگ بسیاری از مناطق زمین وجود دارد و گاز رادون ناشی از تجزیه این اتم ها میتواند مولد ذرات آلفا باشد.
در خانه هایی که تهویه کمی درارند این گار میتواند از زمین وارد خانه و بخصوص زیرزمین شود و بتدریج غلظت آن در هوای داخل خانه افزایش میابد. در ایالات متحده هر سال حدود 21 هزار نفر بر اثر سرطان ریه ناشی از قرار گرفتن در معرض این گاز جان خود را از دست میدهند. سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده میگوید هر کسی باید منزل مسکونی خود را از لحاظ میزان گاز رادون بررسی کند. اگر متوجه شویم که میزان گاز رادون در منزل ما بالا است میتوان با کاهش آن احتمال بروز سرطان ریه را کاهش دهیم. طبق مطالعات انجام شده غلظت این گاز در منازل شهرهای لاهیجان، اردبیل، یزد، همدان و قزوین بالا بوده است.
- ۰۰/۱۰/۱۸