آبیاری قطره ای

راهنمای جامع تجاری و فنی آبیاری قطره ای و تحت فشار

آبیاری قطره ای

راهنمای جامع تجاری و فنی آبیاری قطره ای و تحت فشار

آبیاری قطره ای

آموزش روش های نوین آبیاری مثل آبیاری قطره ای، بارانی و تحت فشار بوسیله لوله و اتصالات پلی اتیلن.

آخرین مطالب
  • ۰
  • ۰

تغییرات پارامترهای وابسته به متابولیسم آهن سرم متعاقب تزریق ایندیوم در رات

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1. تغییرات پارامترهای وابسته به متابولیسم آهن سرم متعاقب تزریق ایندیوم در رات. تغییرات پارامترهای وابسته به متابولیسم آهن سرم متعاقب تزریق ایندیوم در رات. تغییرات پارامترهای وابسته به متابولیسم آهن سرم متعاقب تزریق ایندیوم در رات.

مجله پزشکی بالینی ابن سینا

          جهت انجام این مطالعه از قطعات وارونه روده ای ( E verted gut sac ) که از موشهای صحرایی نر بالغ با وزنی حدود 200 – 150 گرم تهیه شده بودند ، استفاده گردید.           بر اساس نتایج بدست آمده ایندیوم احتمالاً از طریق رقابت با آهن جهت جذب روده ای موجب کاهش جذب این عنصر ضروری به بدن می شود. S   ظاهراً وابسته به انرژی است ، بطوریکه گلوکز جذب روده ای آنها را افزایش داده در حالیکه   ouabain  منجر به کاهش جذب آنها خواهد شد. آهن یکی از فلزات ضروری است که در اکثر اعمال سلولی بعنوان کوفاکتور و یا جزئی از ساختمان آنزیم ها و دیگر متالوپروتئین ها دخالت می نماید.

          نتایج حاصل نشان داد که جذب روده ای آهن و ایندیوم اشباع پذیر بوده و حداکثر میزان جذب آنها توسط E. در سالهای اخیر مصرف ایندیوم در صنایع مختلف به مقدار بالایی افزایش یافته است، به همین خاطر احتمال مسمومیت با این عنصر وجود دارد. در مطالعه حاضر اثر تداخلی این عنصر بر روی اولین مرحله متابولیسم آهن ( جذب روده ای ) مورد مطالعه قرار گرفت. S  ( Everted gut sac  ) بترتیب در غلظت های حدود 102 و 70 میلی گرم بر لیتر در محیط انکوباسیون می باشند. حضور ایندیوم در محیط انکوباسیون موجب کاهش جذب آهن توسط این قطعات در حدود 28 درصد می گردد. از جمله عناصر سمی که ممکن است با متابولیسم آهن تداخل داشته باشد ، عنصر ایندیوم است.

 

تشخیص آزمایشگاهی اختلالات مرتبط با متابولیسم آهن در

مطالعه حاضر به طور خلاصه به متابولیسم آهن در دامهای کوچک، اختلالات مرتبط با آن و همچنین روشهای ارزیابی وضعیت آهن بدن پرداخته است. اختلالات مرتبط با متابولیسم آهن در پستانداران شامل آنمی فقر آهن، آنمی بر اثر بیماریهای مزمن و سرباری آهن یا هماکروماتوز میباشد. بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست. اختلال در تنظیم میزان آهن بدن میتواند منجر به بروز تظاهرات بالینی مختلف گردد. کلمات کلیدی , آنمی فقر آهن, هموکروماتوز, ترانسفرین, هپسیدین, دامهای کوچک. عنوان : ( تشخیص آزمایشگاهی اختلالات مرتبط با متابولیسم آهن در سگ و گربه ).

چکیده آهن یکی از عناصر ضروری برای حیات اغلب موجودات زنده میباشد.

جذب، انتقال و ذخیره آهن (متابولیسم آهن)

آهنی که به بدن وارد میشود به صورت فریک یا سه ظرفیتی خواهد بود که ممکن است به‌صورت اکسیدفریک یا املاح آلی باشد که توسط سلول های دستگاه گوارش قابل جذب نیست بنابراین اولین مرحله جذب آهن تبدیل یون فریک به فروز یا احیا یون فریک است. هنگامی که بدن به آهن نیاز پیدا می کند، آهن به راحتی از فریتین جدا میشود و با اتصال به یک پروتئین پلاسمایی (به نام آپوترانسفرین که جلوتر میگیم چیه) به سایر نقاط بدن میرود اما جدا شدن آهن از هموسیدرین به راحتی صورت نمیگیرد. ترانسفرین خیلی محکم به گیرنده های روی غشای گلبول های قرمز نارس در مغز استخوان می چسبد و طی فرایند آندوسیتوز وارد این گلبول های قرمز نارس شده و پس از ورورد به میتوکندری، به مولکول هِم تبدیل خواهد شد.

آپوترانسفرین با آهن آزاد موجود در روده کوچک و همچنین ترکیبات آهن داری مثل هموگلوبین و میوگلوبین موجود در غذاهای گوشتی اتصال می یابد و تبدیل به ترانسفرین میشود. یون فروز پس از وارد شدن به سلول های بدن تبدیل به یون فریک میشود و به پروتئینی به نام آپوفریتین می چسبد و به شکل پروتئینی آهن دار به نام فریتین ذخیره میشود. آهن در بدن چگونه منتقل میشود؟ کبد مقدار متوسطی از پروتئین آپوترانسفرین را به درون صفرا ترشح کرده و بنابراین این پروتئین وارد ثسمت دوم دوازدهه میشود. هموسیدرین ها برخلاف فریتین ها دسته های بزرگی تشکیل داده و به راحتی در رنگ آمیزی سلول دیده میشوند اما فریتین فقط توسط میکروسکوپ الکترونی دیده میشود.

متابولیسم آهن در بدن انسان یکی از مسیر های مهم است چرا که جذب ، ذخیره و انتقال آهن علاوه بر سیستم های مختلف بدن در خون سازی نقش مهمی دارد. اگر مقدار آهن موجود در بدن بیشتر از ظرفیت آپوفریتین باشد، بخشی از آن بصورت ترکیب با هموسیدرین که بسیار نامحلول است ذخیره میشود. ۲- ویتامین B12 یا کوبالامین که چون باعث خونسازی میشود، نیاز بدن را به آهن افزایش داده و در نتیجه جذب آهن نیز افزایش پیدا می کند. سپس مولکول ترانسفرین با پینوسیتوز  وارد سلول اپیتلیال شده و بعدا در طرف خونی این سلولها به شکل ترانسفرین وارد پلاسما میشود. ۱- عوامل احیا کننده آهن مثل ویتامین C (اسید آسکوربیک) و ترکیبات گوگرد داری مثل سیستئین که باعث تبدیل یون فریک به فروز میشوند.

 

منبع

  • ۰۰/۱۰/۲۶
  • فروشنده لوله و اتصالات پلی اتیلن

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی