روش فریز کردن سیب زمینی خام ، پخته و سرخ شده
اگر سیب زمینی پوست کنده و خلال نموده اید و می خواهید سرخ کنید اما به هر دلیلی نمی توانید در همان زمان اقدام به سرخ کردن نمایید،سیب زمینی های خرد شده را در آب بریزید (آب باید روی سیب زمینی ها را بپوشاند) و آن ها را در دما های خنک نگهداری کنید تا از تغییر رنگ آن جلوگیری کنید. برخی از افراد برای نگهداری سیب زمینی برای طولانی مدت از روش فریز کردن کمک می گیرند اما آیا می توان سیب زمینی را به صورت خام فریز کرد؟ سیب زمینی پخته یا سرخ شده را چطور؟ برای دانستن پاسخ سوالات خود این بخش از سبک زندگی دینگولند را از دست ندهید. همچنین سیب زمینی خام در معرض هوای سرد فریزر تغییر رنگ داده و قهوه ای می شود و آب داخل سیب زمینی در معرض یخ زدگی منبسط شده و کریستال هایی را تشکیل می دهد که ساختارهای دیواره سلولی را تجزیه می کنند و این امر سبب خمیری شکل شدن سیب زمینی می شود.
سیب زمینی پخته را می توان فریز نمود زیرا هنگامی که سیب زمینی ها به طور کامل یا تا حدی پخته شوند، آنزیم هایی که سبب قهوه ای شدن سیب زمینی می شوند را بی اثر شده و سیب زمینی ها دیگر تغییر رنگ نمی دهند. نمی توان سیب زمینی را سرخ نمود و به صورت سرخ شده منجمد کرد زیرا طعم و مزه سیب زمینی تغییر کرده اما می توان سیب زمینی را به صورت نیمه آماده در فریزر قرار داد و پس از خارج نمودن از فریزر سرخ نمود. این سوال بسیاری از خانم های خانه دار است ، برای پاسخ به این سوال باید بگوییم نمی توان سیب زمینی خام را در فریز نگهداری نمود اما چرا ؟. کاهش قند می تواند باعث ایجاد مواد سرطان زایی مانند آکریل آمیدها شود پس سیب زمینی خام را هرگز نباید در فریزر نگهداری کرد.
اگر سیب زمینی ها بیشتر از 24 ساعت در آب بمانند، آب زیادی را جذب کرده و بی مزه می شوند پس زودتر سیب زمینی ها را سرخ کنید. قبل از اینکه به مبحث فریزر نمودن سیب زمینی برسیم ابتدا باید بیاموزیم که چگونه سیب زمینی تازه و سالم را انتخاب کنیم. سیب زمینی ها را در حالی که منجمد هستند داخل روغن داغ شده میریزیم(باید خلال ها از هم جدا جدا باشد) و سرخ می کنیم. برای قرار دادن سیب زمینی در فریزر، آن را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و فشار دهید تا همه ی هوای آن خارج شود. زمانی که می خواهید سیب زمینی ها را بخورید، قبل از گرم کردن، در یخچال بگذارید تا از حالت انجماد خارج شوند. سیب زمینی یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در سراسر جهان است که سرشار از پتاسیم، فیبر و کربوهیدرات می باشد.
سیب زمینی خرد شده را در آب قرار ندهید
البته این کار برای افرادی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند خوب است و حتی به آنها توصیه می شود که سیب زمینی را یک شب قبل پوست کنده و آن را خرد کنند و شب تا صبح در آب بگذارند تا پتاسیم آن کاملا خارج شود اما به افراد سالم توصیه نمی شود؛ چون در عین حال که در آب ریختن سیب زمینی سبب خارج شدن پتاسیم آن می شود، بر ویتامین های گروه B هم تاثیر گذاشته و سبب کاهش میزان آنها می شود. خیلی از خانم ها عادت دارند بعد از پوست کندن و خرد کردن سیب زمینی، برای آنکه رنگ آن تغییر نکند، آن را برای مدتی در کاسه ای پر از آب قرار دهند تا بعد برای سرخ کردن و گذاشتن در ته قابلمه از آن استفاده کنند، اما درباره این عادت باید گفت که این کار باعث می شود پتاسیم سیب زمینی از آن خارج شود.
به عبارت ساده تر ریختن سیب زمینی در آب به افراد سالم توصیه نمی شود زیرا ارزش تغذیه ای این ماده غذایی را پایین می آورد ولی همان طور که گفته شد برای کسانی که به نارسایی کلیه دچارند، یکی از عادات غذایی مناسب است. در ضمن، اگر سیب زمینی جوانه زده باشد، حتما باید جوانه همراه با پوست سبز سیب زمینی تا جایی که خود سیب زمینی سبز رنگ شده است را جدا کرد و باقی را به مصرف رساند. به همین دلیل مصرف آن توصیه می شود اما باید توجه داشت در این حالت حتما پوست سیب زمینی باید کاملا شسته شود زیرا خطر آلودگی با کودهای شیمیایی وجود دارد. سیب زمینی منبع بسیار خوب ویتامین C نیز هست و گرچه در حین پخت مقدار قابل توجهی از این ویتامین از بین می رود، با این حال مقداری از آن باقی می ماند.
یادتان باشد که این جوانه ها و قسمت های سبز رنگ سیب زمینی حاوی مواد سمی هستند که مصرف شان به هیچ عنوان توصیه نمی شود. البته در این میان هم باید توجه کرد سیب زمینی خرد، سرخ و برشته نشود چون در این حالت این ماده غذایی کمی سمی خواهد شد. به طور معمول شیوه سرخ کردن آن به دلیل جذب روغن بالایی که دارد خیلی توصیه نمی شود، جز برای بچه های لاغر. بنابراین ریختن سیب زمینی خرد شده در آب حتی سبب از دست رفتن مقدار قابل توجهی از این ماده مغذی می شود. نحوه پخت دیگر سیب زمینی، تنوری کردن است که برای انجام آن سیب زمینی را لای فویل در فر می گذارند. در رابطه با نحوه پخت سیب زمینی نیز باید گفت این موضوع بستگی به هدف ما از مصرف سیب زمینی دارد.
غذاهای سنتی استان خوزستان – کجارو
ارده کنجد، منبع غنی پروتئین، ویتامینهای A، D، E است و از خواص بینظیر آن میتوان به تقویت روده و معده، از بین بردن گرفتگی صدا، کاهش فشار خون، ضد رماتیسم، برطرف کننده ناراحتی کیسه صفرا و اسهال خونی و درمان یا جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات جسمی اشاره کرد. سمبوسه یا سنبوسه در واقع، یک غذای سنتی و قدیمی هندی محسوب میشود که به آشپزی ایرانی راه یافته است و در مناطقی چون هرمزگان، آبادان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و … طبخ میشود؛ البته باید بدانید که سمبوسه هندی و ایرانی، تفاوتهایی نیز با هم دارند. گیاه پنیرک از خواص دارویی بسیاری برخوردار است که در میان آنها میتوان به درمان سرفه، برطرفکننده ناراحتی سینه، مسهل و نرم کننده، باز کننده مجاری کبد، افزایش ترشح ادرار و شیر، درمان یرقان، برطرف کننده زخم کلیه و تقویت کننده روده اشاره کرد.
میگو پلو، از غذاهای دریایی جنوبی است که در آبادان و خوزستان نیز طبخ میشود و برای تهیه آن علاوه بر برنج و میگو، از سبزیجات معطر (گشنیز و شنبلیله)، تمر هندی، مقدار زیادی فلفل و استفاده میکنند که طعمی ترش و تند به این پلوی خوزستانی میدهند. آش غلغل یا قلقل، یکی از غذاهای محلی شوشتر در استان خوزستان است که با گوشت قرمز، برنج، پیاز، گندم، لیمو عمانی، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه و حبوبات متنوعی از جمله لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، نخود، عدس و باقلای زرد یا لپه باقالی تهیه میشود. کوفته، یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که احتمالا با شنیدن نام آن، به یاد کوفته تبریزی میافتید؛ اما باید بدانید که کوفته در هر شهری از ایران به شکلی متنوع طبخ میشود و کوفته جنوبی، یکی از خوشمزهترین نسخههای آن است.
خورش دال عدس، یکی از غذاهای تند جنوبی است که با دال عدس، سیبزمینی، تمر هندی، سیر، پیاز، روغن و ادویه درست میشود؛ البته این غذای گیاهی را میتوان با استفاده از گوشت مرغ یا گوشت قرمز، تبدیل به یک غذای کاملتر نیز کرد. آش ماسوا شباهت زیادی به آش رشته دارد و با گوشت، نخود، بلغور گندم، پیاز، کشک سابیده غلیظ، سبزی (اسفناج، گشنیز، تره، جعفری)، روغن، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه درست شده و معمولا با نعنا داغ یا پونه خشک تزئین میشود. در این متون آمده است که سمبوسه غذایی متعلق به خراسان است و برای تهیه آن مواد پیچیده شده (نخود، پیاز، گوشت و سبزیجات) در خمیر، در آب جوش ریخته میشوند و در نهایت نوعی آش به نام «جوش پره» درست میشود.
- ۰۰/۱۱/۰۵